Следвайте Гласове в ТелеграмПрезидентът е заинтересована страна относно промените в Конституцията

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПрезидентът е заинтересована страна относно промените в Конституцията
Коментари Харесай

Денков: Президентът е заинтересована страна за промените в Конституцията. Той злоупотреби с правата си в последните години

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Президентът е заинтригувана страна по отношение на измененията в Конституцията на страната ", съобщи в Монтана министър председателят учен Николай Денков. 

Преди дни президентът на страната Румен Радев съобщи, че ще сезира Конституционния съд поради по думите му " брутално и в доста връзки некадърно посягане върху българската Конституция ".

Ето какво съобщи през днешния ден министър-председателят Николай Денков:

" Президентът е заинтригувана страна поради измененията, свързани със служебните държавни управления. Всеобщо е политическото мнение на политическите сили, които поддържаха измененията в Конституцията, че беше нужна смяна, както правосъдната система, която, както виждаме, се оспорва, по този начин и във връзка с статута на служебните държавни управления, които се оказаха без парламентарен надзор в дълги интервали от време. Президентът явно има проблем в това отношение, тъй като се лимитират избрани права, с които мога да кажа, че беше злоупотребено през последните 2 години.

Служителят направил неточност по отношение на изпращането на предложения от Министерството на защитата до депутатите за освещаването на бойните флагове на 6 януари е подал през вчерашния ден оставка:

" Не може някакви предложения да бъдат поставени на везната и да тежат повече от това, което министърът е приключил като действителна активност за развиването на българската войска ".

Смяната на министри по време на ротацията ще бъде разисквана с вицепремиера Мария Габриел, сподели още Николай Денков:

" Смяната на министрите ще става, единствено в случай че ние двамата със настоящия вицепремиер - бъдещият министър председател Габриел, сме съгласни, че индивидът би трябвало да бъде заменен, тъй като не се е справил с работата си. Това е сделката. Ако някой желае да я трансформира, несъмнено, би трябвало да се обоснове ".

Министър-председателят участва в Монтана на изписването на първото бебе за 2024 година – Александра:

" На Бабинден желая да поздравя всички хора, които са ангажирани с бременността, раждането, грижата за дребните деца. Това са хората, които дават бъдещето на България ".

 

Инфо: БНР, dnes.dir.bg

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР